0header.htm
0navigator

Kenshin
Martial Arts


KenShin

Banner left Menu

KenShin Martial Arts

'Jiu Jitsu Den Bosch'


KenShin Martial Arts is een kleine school voor Martial Arts (vechtkunsten).
Specialiteiten zijn Jiu Jitsu, Judo en Self Defence.

KenShin Martial Arts: what's in the name

 • KenShin betekent 'toewijding' (devotion, Eng.)
 • Martial Arts betekent 'vechtkunst'

KenShin Martial Arts staat voor de toewijding bij het beoefenen van vechtkunst. Het verleggen van je eigen grenzen speelt een grote rol. KenShin laat zien dat door toewijding je meer kunt dan je dacht.

De basis van het KenShin Jiu Jitsu ligt in de kwaliteit van uitvoering van eenvoudige technieken. Simpel en doeltreffend. Aan trainen van basisvaardigheden (motoriek, ademhaling) wordt veel aandacht besteed. Dit is net zo belangrijk als trainen op de 'verdedigingstechnieken' zelf.

Door het beperkt aantal studenten krijgt eenieder persoonlijke aandacht. Er zijn zowel trainingen jongeren (vanaf 12 jaar) en volwassenen.

Bekijk de lestijden

Ontwikkeling

 • Body:

  Kracht, snelheid, flexibiliteit, balans
  Je leert je lichaam te ontwikkeling en verbeteren

 • Skill:

  Coordinatie, beweging en interactie
  Enorme verbetering van motoriek en sensitiviteit

 • Basistechniek:

  Precisie bij uitvoering
  Leer hoe de basistechnieken moeten worden uitgevoerd

 • Kata & Randori:

  Kata (vaste vorm): Leer voorgeschreven vormen ter perfectie van de techniek en vaardigheid
  Randori (spelvorm): Leer het geheel in een speelse wijze uit te voeren tot een sensationeel, dynamisch geheel

 • KenShin Jiu Jitsu

  Kenmerkende toepassingen van het totaal Jiu Jitsu
  • Self Defence
  • All Round Martial Arts
  • Klassieke en moderne techniek
  • Fighting System

Jiu Jitsu, voor iedereen

Jiu Jitsu kan door iedereen worden beoefend. Jong en oud, man en vrouw. Uiteindelijk gaat het om het verleggen van je eigen grenzen. Je bent zowel lichamelijk als geestelijk bezig. Jiu Jitsu geeft je echt een uitdaging. Elke keer kun je meer en leer je meer.

Een uitdaging voor lichaam en geest

Leer meer over Jiu Jitsu

All round Martial Arts

Jiu Jitsu (zachte kunst) is een allround vechtkunst, veelal bekend als zelfverdediging. Een aantal technieken uit het Jiu Jitsu zien we terug in judo, karate en aikido. Jiu Jitsu heeft een rijke geschiedenis en zoals bij alle vechtkunsten verandert het mee met de tijd.

Jiu Jitsu bij KenShin Martial Arts is een totaal systeem, speciaal ontwikkeld door de loop der jaren. Leergangen van de toekomst, nu en van vroeger zijn samenvoegd. Ervaring uit andere Martial Arts zijn verweven. Ook nu trainen diverse vechtkunstenaars bij KenShin Martial Arts. Eenieder kunnen zij hun eigen specialisme verder ontwikkelen en toepassen.

Jiu Jitsu onderscheidt zich van vele sporten door dit all round karakter. Het all round aspect zorgt tevens voor een gebalanceerde ontwikkeling van het lichaam. We kennen zachte vormen (begeleiding en controle) als harde vormen (uitschakelen, submissie). We kennen zowel het afstands- als contactgevecht (pakking). Het aantal basistechnieken dat we trainen is oneindig. Alles mag, alles kan!

footer